Nincs szakács papírja, mégis a világ egyik leghíresebb éttermébe megy dolgozni a magyar séf

Semmilyen szakács papírom nincs, 19 évesen kezdtem el komolyabban főzi, ami ebben a szakmában már későnek számít – nyilatkozta az Indexnek Markó Kristóf, aki az Alabárdos után most a Michelin-csillagos Les Saisons nevű étteremben dolgozik, Veveyben, ám már ott is felmondott, és Benoit Violier három Michelin-csillagos étterembe pályázik.

 

A szakács tervei konkrétak: „Muszáj folyamatosan fejlődnöm, és be kell jutnom a legjobb éttermekbe, ezért meg is teszek mindent. El akarok menni főzni New Yorkba, valahová északra, vagy akár Peruba is, közben pénzt is kell gyűjtenem. De aztán nem kérdés, hogy haza kell menni. Egy saját helyet szeretnék nyitni az apukámmal, aki kertész, kizárólag saját termesztésű alapanyagokkal. Remélem, a következő években is tudok úgy fejlődni, ahogy eddig, de akkor is legalább még nyolc-tíz év, amíg kész leszek arra, hogy egy saját konyhát vezessek.”

Kategória: Felnőttképzési hírek, Hírek, Induló tanfolyamok, Kedvezményes tanfolyamok, Országos hírek | A közvetlen link.