A Házipatika.com most néhány tippet és egy receptet is ad, hogy a karácsonyi halászlé egészséges legyen. A cikk írója szerint a legnagyobb progléma a leves tetején lévő, vastag zsírréteg. Ha ezt kiiktatjuk, akkor máris jobb a helyzet.
Érdemes soványabb halat választani, és a halfejről és -farokról se feledkezzünk meg.
Aki az alakjára figyel jobban, az a tésztát is hagyja ki a levesből.
Hozzávalók:
1/2 kg apró ponty
1/2 kg pontyszelet
1/2 kg halfej és farok
10 db harcsaszelet
3 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
só, bors, pirospaprika
kevés kókuszzsír
Az elkészítését megtalálod a Házipatika.com oldalon.
A Ilyen az egészséges halászlé bejegyzés először a Országos hírek jelent meg.